Főmenü

· Főoldal

· Árjegyzék

· Tájékoztatók

· Tesztvizsga

· Letöltések

· Személyes

· Magunkról

· Kapcsolat


Felhasználó
Felhasználónév

Jelszó

Biztonsági kód
Biztonsági kód
A fenti biztonsági kód megadása


Új felhasználó
REGISZTRÁCIÓ

Facebook

Facebook: Tesztvizsga.hu

Poster Mockup

Urban Poster Mockup

Urban Poster Mockup WebShop

Google hirdetés
Nyomkövetőt tartalmazhatnak


Belvízi és tengeri hajózás
Belvízi és tengeri hajózásHajózni muszáj

A vízről a mozgást szerető embernek az úszás és a hajó jut eszébe. A hajózás a történelem minden időszakában kihívást jelentett az ember számára, mert a természet mérhetetlen nagyságával és erejével közvetlenül találkozhatott, ugyanakkor a jól képzett hajós szakember, tengerész, a jól felkészült kedvtelési (sport) hajós biztonsággal tartja kézben az általa vezetett evezős, vitorlás, vagy géphajót, ami sokaknak jelent megunhatatlan, mindig megújuló élményt.

A hajóvezetés szilárd elméleti alapok ismeretében és megfelelő gyakorlattal végezhető biztonságosan. A hajóvezetés két alapvető ismeretrendszer együttes alkalmazását követeli meg, ezek a műveletezés (hajóvezetéstan) és a Hajózási szabályzat, amelyhez kellő helyismeret (hivatásos hajósoknál vonalismeret), valamint a hajó és berendezéseinek, illetve a jogi környezet, a kikötői tevékenységek, kereskedelmi eljárások ismerete szükséges. A hajó vezetője gyakran kerül azonnali döntési helyzetekbe, amelyeket akkor tud gyorsan és helyesen megoldani, ha megfelelő színvonalú képzésben részesült.

A jó felkészülés egyik módja a szervezett (tanfolyam) képzés, de egyre több lehetőség van az egyéni felkészülés (önképzés), vagy távoktatás (e-learning) alkalmazására. Utóbbi módszerhez könnyen elérhető oktatási anyagok, önellenőrzésre alkalmas oktatási módszerek szükségesek. Ilyen módszert alakított ki társaságunk mára a teljes kínálatban tartott vizsgatárgyak tekintetében (minden szinten):
 • Hajózási Szabályzat - kedvtelési célú (sportos - más régies kifejezésekkel: vízi KRESZ, vízijártassági), szolgálati és minden szintű hivatásos,
 • Hajózási ismeretek - kedvtelési célú (sportos - vitorlás, ill. kisgéphajós)
 • Hajóvezetéstan - kishajóvezetőknek szolgálati és hivatásos,
 • Hajózási földrajz, vízrajz, meteorológia - szolgálati és hivatásos,
 • Hajók elmélete, szerkezete, építése, felszerelése és géptan - szolgálati, hivatásos,
 • Veszélyes áruk belvízi szállítása (ADN) - hivatásos,
 • Jogi ismeretek - szolgálati, hivatásos,
 • Hajózási képesítéssel kapcsolatos rendeletek - hivatásos,
 • Jogi ismeretek és képesítési rendelet - hivatásos és szolgálati kishajós,
 • Elsősegély, környezet és tűzvédelem - szolgálati, hivatásos,
 • Vitorlázás elmélete - kedvtelési célú (sportos) és hivatásos,
 • Vonalismeret II. (jelenleg 898 km hosszú Duna-szakaszra)  hivatásos,
 • Német szakmai nyelv - szolgálati és hivatásos,
 • Rádiótelefon-kezelői ismeretek - szolgálati és hivatásos,
 • Hajóüzemeltetési ismeretek (összevont tárgy) - hivatásos, szolgálati,
 • Kereskedelem, rakodástechnika és veszélyes áruk belvízi szállítása - hivatásos,
 • COLREG - hivatásos (vonalismeret III.),
 • Parti navigáció - hivatásos (vonalismeret III.),
témakörében.

Módszerünk
alkalmas arra is, hogy a szervezett képzések anyaga legyen, azaz a képzés során, azt követően a vizsgára felkészüléshez használja a vizsgázó, de különösen alkalmas e-learning (azaz távoktatásos) formájú képzés tananyagának és módszerének is. Módszerünk nem pusztán a vezetői vizsgákra való felkészülés segítésére alkalmas, hanem bármilyen szinten használható. Haszonnal ismerheti meg a matróz, a kishajó vezetője, a révész és a nagyhajó-vezető is. Tananyagainkat és tesztkérdéseink  a Hajózási Hatóság kérdéseivel egyeznek - ahol van ilyen -, módszerünket, tananyagainkat tansegédletként jóváhagyta, elfogadta. Ezeket folyamatosan korszerűsítjük és a változásokhoz igazítjuk. A többi tárgy esetében a Tesztvizsga.hu csapatának szakemberei készítettek a tananyaghoz tesztkérdéseket.

A Tesztvizsga.hu programban alkalmazott tesztkérdések a hivatalos tesztkérdésekkel egyeznek meg (ahol nem azt jelezzük).

Kínálatunkat folyamatosan bővítjük más vizsgatárgyak, képesítések, illetve szakterületek irányába.

Látogasson vissza hozzánk időnként! Mi nem kívánjuk hírlevelekkel "bombázni" ügyfeleinket, mert azokat mi sem kedveljük, ugyanakkor azt szeretnénk, ha későbbi vizsgáik, továbbképzési szándékuk előtt megnéznék miben léptünk előbbre időközben.
Ha szolgáltatásunk elnyerte tetszését, akkor kérjük ajánlja ismerőseinek, barátainak.

   
 
Kapcsolódó kategóriák

Belvízi és tengeri hajózás

 
 
Az oldalainkon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
Az oldalainkon elérhető tartalmat és a Tesztvizsga.hu rendszert szerzői jog© védi. A Tesztvizsga.hu on-line e-learning rendszer, az előfizethető moduljait és azok tartalmát kizárólag előfizetőink használhatják, előfizetésük időtartama alatt és csak a Tesztvizsga.hu oldalain. Az oldalainkon található bármely tartalom részben vagy egészben (a vizsgakérdéseket, képeket, ábrákat és válaszokat is beleértve) egyéb felhasználása, pl. másolása, publikálása, kölcsönbe vagy ajándékba-adása, hálózaton vagy más módon való elérhetővé tétele, üzleti célú felhasználása a Tesztvizsga.hu rendszer tulajdonosainak és az adott tartalom szerzőjének/előadójának előzetes írásbeli engedélyével lehetséges!

HA5ABE Software © 1980

Elérhetőség / Kapcsolat               Árjegyzék /Megrendelés

A tartalomkezelő keretrendszer: © 2005 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licenc érvényes.
Oldalkészítés: 0.07 másodperc