Főmenü

· Főoldal

· Árjegyzék

· Tájékoztatók

· Tesztvizsga

· Letöltések

· Személyes

· Magunkról

· Kapcsolat


Felhasználó
Felhasználónév

Jelszó

Biztonsági kód
Biztonsági kód
A fenti biztonsági kód megadása


Új felhasználó
REGISZTRÁCIÓ

Facebook

Facebook: Tesztvizsga.hu

Poster Mockup

Urban Poster Mockup

Urban Poster Mockup WebShop

Google hirdetés
Nyomkövetőt tartalmazhatnak


Belvízi és tengeri hajózás
Belvízi és tengeri hajózásHajózási képesítésekről szóló jogszabály változása - 2009

A hajózási képesítésekről szóló jogszabály (15/2001. (IV.27.) KöViM rendelet) 2009. március 14-étől jelentősen megváltozott. A korábbi belvízi hajóvezetői képesítések esetében az Európai Unió formai követelményeinek megfelelően "A" osztályú, B" osztályú hivatásos hajóvezetői képesítések kerültek bevezetésre. A kihirdetett 9/2009. (III.6.) KHEM rendelet és a módosításokkal aktualizált rendelet teljes szövege honlapunkról letölthető.

Az "A" osztályú hajóvezető ismeretek az eddigi rendszert kiegészítve a folyók tengeri szakaszain történő hajózáshoz szükséges ismeretekkel bővültek. A vizsgára történő felkészülés segítésére az eddigi hajózási szabályzat mellé két új vizsgatárgy elemet készítettünk: a tengeren való összeütközések megelőzésére vonatkozó nemzetközi szabályok ismerete  (COLREG), illetve parti navigáció.

A vizsgára való felkészülést külön-külön rendelhető a Nemzeti Közlekedési Hatóság által KH/HL/A/74/37/1/2009 számon jóváhagyott tananyagok és a hozzájuk kapcsolódó teszt-rendszerű gyakoroltató és vizsgaszimulációs szolgáltatás segíti.A Hajózási szabályzatot tartalmazó 39/2003. (VI.13.) GKM rendelet 2008. július 1-ével jelentősen, augusztusban kisebb elemekben változott. Ennek megfelelően rendszerünk is megjeleníti a változásokat a HSZ letölthető szövegében, az előfizetőink számára elérhető tananyagokban, a vizsgakérdésekben, válaszaikban és magyarázataikban is.

A változás érintette a tananyagot és a vizsgakérdések mintegy 15%-át.


   
 
 
Az oldalainkon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
Az oldalainkon elérhető tartalmat és a Tesztvizsga.hu rendszert szerzői jog© védi. A Tesztvizsga.hu on-line e-learning rendszer, az előfizethető moduljait és azok tartalmát kizárólag előfizetőink használhatják, előfizetésük időtartama alatt és csak a Tesztvizsga.hu oldalain. Az oldalainkon található bármely tartalom részben vagy egészben (a vizsgakérdéseket, képeket, ábrákat és válaszokat is beleértve) egyéb felhasználása, pl. másolása, publikálása, kölcsönbe vagy ajándékba-adása, hálózaton vagy más módon való elérhetővé tétele, üzleti célú felhasználása a Tesztvizsga.hu rendszer tulajdonosainak és az adott tartalom szerzőjének/előadójának előzetes írásbeli engedélyével lehetséges!

HA5ABE Software © 1980

Elérhetőség / Kapcsolat               Árjegyzék /Megrendelés

A tartalomkezelő keretrendszer: © 2005 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licenc érvényes.
Oldalkészítés: 0.08 másodperc