Főmenü

· Főoldal

· Árjegyzék

· Tájékoztatók

· Tesztvizsga

· Személyes

· Magunkról

· Kapcsolat


Felhasználó
Felhasználónév

Jelszó

Biztonsági kód
Biztonsági kód
A fenti biztonsági kód megadása


Új felhasználó
REGISZTRÁCIÓ

Facebook

Facebook: Tesztvizsga.hu

Poster Mockup
Urban Poster MockupBrand New Mockup


Belvízi és tengeri hajózás
Belvízi és tengeri hajózásA Hajózási szabályzat oktatási anyagáról és tesztkérdéseiről

A Hajózási Szabályzat hajózási hatósági vizsgái jelenleg részben papír alapon, részben számítópes rendszerben, tesztlapok kitöltésével történnek.
Tesztvizsga.hu rendszerünk alkalmas valamennyi vizsgatárgy, ezen belül a Hajózási szabályzat ismeretanyagának tanulására, tartalmazza a hatósági vizsgákon alkalmazott tesztkérdéseket és a kiválasztott képesítés szintjének megfelelő kérdések gyakorlására ad lehetőséget, azaz bárkinek lehetősége van arra, hogy saját szintjének gyakorlásán kívül belekóstoljon – mit is kell tudnia erről egy révésznek vagy egy nagyhajó, egy hatalmas kötelék  vezetőjének?

Rendszerünk és tartalma "A Hajózási Hatóság által KH/HL/A/74/37/1/2009 számon jóváhagyott és az időközben történt jogszabály módosításokat követő tansegédlet".

A Hajózási Szabályzat (HSZ) tesztvizsgáinak szintjei:„M” szint


matróz (ez nem hatósági vizsga, de a matrózképzésben jól használható az egységes tudásszint kialakítására)


II. szint


révész

III. szint


úszómunkagép-vezető

„S” szint


kedvtelési (sport) célú kishajó-vezető (kisgéphajó vagy vitorlás kishajó)

IV. szint


révész „A”, hivatásos és szolgálati célú kishajó-vezető, és kishajóvezető „A”, géphajó-kormányos, gépnélküli hajó-vezető

V. szint


fedélzeti tiszt, "A", "B" és "C" kategóriás és szolgálati nagyhajó-vezető


Kedvcsináló:

1. A tananyag illusztrációkkal segíti a tanulást, valamint áthidalja a nagy mennyiségű más joghelyre utalás nehézségét azzal, hogy lehetővé teszi a HSZ teljes szövegében azonnal a hivatkozott helyre történő lépést (link), és az onnan történő egyszerű visszatérést.

2. A tananyag értelmezi az egyes bonyolultnak látszó kifejezéseket és lehetőleg ábrával teszi azokat könnyen feldolgozhatóvá.

3. A tananyag felhívja a figyelmet azokra a kulcs kifejezésekre, amelyek a tesztvizsgán lényegesen megkönnyítik a helyes megoldás kiválasztását és a gyakorlati alkalmazásban is segítik a döntések meghozatalát.

4. A tananyag a HSZ mellékleteinek anyagát az azzal összefüggő rendelkező elemekkel egy helyre csoportosítja, ezzel megkönnyítve azok áttekintését és tanulását.

5. Az egyes témakörök gyakorlására alkalmas elem olyan módon gyakoroltat, hogy a használót addig szembesíti az egyes kérdésekkel, amíg azt ő feltehetőleg biztosan tudja (azaz többször más-más módon feltéve jól válaszolta meg). Hibás válasz esetén azonnali segítséget nyújt az oktatási anyag (konkrét kérdésre vonatkozó részének) elérési lehetőségének biztosításával, illetve a hiba magyarázatával.

6. A tesztvizsga szimulációja lehetővé teszi, hogy a hatósági vizsga feltételei között (eltekintve a hatósági megjelenést tükröző formai elemektől) tegye próbára tudását a használó. A kérdésekre rendelkezésre álló idő, a kérdéseknél megengedett átlépési, visszatérési és figyelmeztetési lehetőségek, továbbá a kiértékelés módja gyakorlatilag megegyezik a hatósági vizsga körülményeivel.

Próbálja ki tudását!

   
 
Kapcsolódó kategóriák

Belvízi és tengeri hajózás

 
 
Az oldalainkon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
Az oldalainkon elérhető tartalmat és a Tesztvizsga.hu rendszert szerzői jog© védi. A Tesztvizsga.hu on-line e-learning rendszer, az előfizethető moduljait és azok tartalmát kizárólag előfizetőink használhatják, előfizetésük időtartama alatt és csak a Tesztvizsga.hu oldalain. Az oldalainkon található bármely tartalom részben vagy egészben (a vizsgakérdéseket, képeket, ábrákat és válaszokat is beleértve) egyéb felhasználása, pl. másolása, publikálása, kölcsönbe vagy ajándékba-adása, hálózaton vagy más módon való elérhetővé tétele, üzleti célú felhasználása a Tesztvizsga.hu rendszer tulajdonosainak és az adott tartalom szerzőjének/előadójának előzetes írásbeli engedélyével lehetséges!

HA5ABE Software © 1980

Elérhetőség / Kapcsolat               Árjegyzék /Megrendelés

A tartalomkezelő keretrendszer: © 2005 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licenc érvényes.
Oldalkészítés: 0.12 másodperc